Bewonder de uitgestrekte rijstvelden van Sapa Vietnam

Sapa Vietnam

© Pixabay.com

Sapa is misschien wel een van de bekendste bergdorpjes van Vietnam. Een dorp dat de laatste jaren flink in populariteit is gestegen, juist vanwege het overweldigende natuurschoon. Sapa is gelegen in het noordwesten van Vietnam op 350 kilometer van Hanoi en vlakbij de grens met China. Dit is een gebied waar je heen gaat voor indrukwekkende vergezichten, prachtige natuur en rijstvelden in glooiende heuvels. En ondanks dat het dorp tegenwoordig goed gevonden wordt door toeristen van over de hele wereld, blijft het een bezoek meer dan waard.

Valleien, rijstvelden en locals in de bergen

Het natuurschoon van Sapa is misschien wel de belangrijkste reden voor een bezoek aan dit stukje Vietnam. Om het hele gebied optimaal te ontdekken, is een trektocht of bergwandeling de ideale manier om alle mooie plekken te bezoeken. Breng een bezoek aan de lokale bergstammen, geniet van het uitzicht van Mount Fansipan of kijk je ogen uit op de markt van Sapa waar handwerklieden hun bijzondere waar verkopen. Sapa, een bergdorp waar je je met gemak dagen kunt vermaken!

Wat is er te doen in Sapa?

Uiteraard kom je naar Sapa toe voor de overweldigende natuur en felgroene rijstvelden. Maak bijvoorbeeld een wandeltocht door de rijstvelden in de Muong Hoa Valley en ervaar hoe het dagelijkse leven eraan toe gaat voor de locals. Deze vallei is de plek met de meeste en mooiste rijstvelden van het land. Je kunt hier kiezen voor een kortere dagtocht, maar ook meerdaagse tochten zijn mogelijk en een absolute aanrader. Hierbij bezoek je kleine dorpjes, slaap je in homestays en ervaar je het echte Vietnamese leven in de Sapa vallei.

Omdat Sapa zich bevindt in een bergrijk gebied, vind je ook talloze kleine dorpjes verscholen in de bergen. Veel van deze dorpen worden bewoond door etnische minderheden met ieder zijn eigen tradities en gewoonten. Het loont zeker om een kijkje te nemen in enkele dorpjes, waar je de authentieke sfeer nog goed kunt proeven.

Mount Fansipan (Phan Xi Păng) is met 3143 meter de hoogste berg van Vietnam en staat garant voor prachtige uitzichten, avontuur, watervallen en lokale dorpen. Een absolute aanrader om te bezoeken! De berg kan het hele jaar door beklommen worden, echter wordt het wel afgeraden met slecht weer. Het is een pittige tocht en fit zijn is dan ook wel essentieel voor de klim, maar laat dat je vooral niet tegenhouden. De uitzichten onderweg zijn fantastisch en met meerdaagse tochten slaap en eet je op geweldige plekken, vaak in het gezelschap van de locals.

Sapa, de mooiste vergezichten over talloze rijstvelden

Sapa, ook wel Sa Pa genoemd, is niet voor niets een van de meest favoriete bestemmingen in Vietnam. Ga je op rondreis door Vietnam? Sla dit gebied vooral niet over en neem een paar dagen om de prachtige uitzichten over de rijstvelden in je op te nemen. Maar ook als je in China bent, is een bezoek aan Sapa de moeite waard. Zorg voor het juiste Vietnam Visum en bezoek deze prachtige regio!

Laat een reactie achter!