De verschillende soorten skipistes

Het weten van de zwaarte van iedere piste is essentieel voor je veiligheid en dat van andere skiërs. Over het algemeen wordt de opsplitsing in Europa gemaakt tussen groene, blauwe, rode en zwarte pisten.

Groen: Gemakkelijke pisten waarbij het vaak gaat om oefenterreinen waar je terecht kunt om je eerste pasjes op de ski’s te zetten.

Blauw: Gemakkelijke pisten met af en toe eens een steiler stukje in. Voor beginnende skiërs die gecontroleerd naar beneden willen skiën.

Rood: pisten die naar de moeilijke kant opgaan. Veel rode pisten zijn enkel geschikt voor de geoefende skiër.

Zwart: Enkel geschikt voor geoefende skiërs. Vaak zijn deze pisten het uitgangsbordje van een skigebied. Denken we maar aan de “muur” in Avoriaz.

Opmerking: er is een duidelijk verschil in beoordeling van pisten tussen bijvoorbeeld landen als Oostenrijk en Frankrijk. Een rode piste in Oostenrijk is vaak een blauwe in Frankrijk. Vaak zie je ook gebieden die een aantal pisten als zwart aanduiden om toch binnen hun gebied “zwarte” skipisten te kunnen aanbieden. Zoek en ontdek alvast de vele mogelijkheden voor een skivakantie. Bij Sunjets, Neckermann of Skiworld heb je keuze te over.

danabol 50

Laat een reactie achter!