Het klimaat in Oostenrijk

Oostenrijk

© Pixabay.com

Oostenrijk is dankzij zijn besneeuwde bergtoppen een populaire wintersportbestemming. Het hooggebergteklimaat in de hoogste gebieden van het land zoals Tirol is dan ook perfect voor allerlei activiteiten in de sneeuw. De overige delen van het land kent een gematigd of koud landklimaat. Hierdoor is het ook in de zomer aangenaam en niet te warm, zodat u ontspannen vakantie kunt komen vieren in Oostenrijk. Lees hieronder meer over het weer in Oostenrijk, en ontdek waar u rekening mee moet houden als u met de auto naar Oostenrijk wilt reizen.

De zomer in Oostenrijk
De zomers in Oostenrijk zijn over het algemeen aangenaam en vrij zonnig. De temperaturen in juli en augustus zijn gemiddeld rond de 24 graden, waardoor het weer perfect is voor allerlei outdoor activiteiten. In Oostenrijk kan men namelijk heerlijk wandelen, fietsen, raften, kajakken, rotsklimmen en zwemmen. Daarnaast kent Oostenrijk meerdere mooie bezienswaardigheden die leuk zijn om te bezoeken op een mooie zomerdag. Wel kan er ook in de zomer regelmatig wat neerslag vallen in Oostenrijk. Houd hier dus rekening mee bij het plannen van outdoor activiteiten of uitstapjes en neem eventueel een paraplu mee.

De winter in Oostenrijk
De winters in Oostenrijk zijn perfect voor alle wintersportliefhebbers. Elke winter valt er in het hele land een flink pak sneeuw en dalen de temperaturen tot onder het vriespunt. In de bergen kunt u dan rekenen op sneeuwzekerheid en heerlijk skiën, snowboarden, langlaufen, rodelen of wandelen. Uiteraard staat Oostenrijk ook bekend als plek waar men gezellig kan komen après-skiën. Hierdoor is zowel het klimaat als het land zelf de ideale plek voor een wintersportvakantie met vrienden of met het hele gezin.

Neerslag in Oostenrijk
Het hele jaar door kan er in Oostenrijk neerslag vallen. Bovendien kan het weer, met name in de bergen, redelijk snel omslaan. Wees dus altijd voorbereid op een (sneeuw)bui. Daarnaast kan het in de bergen ook ineens flink beginnen te onweren en regenen, wees dus altijd voorzichtig en bekijk van te voren eventueel de weersvoorspellingen. Ondanks de kans op neerslag in alle seizoenen, is Oostenrijk ook in het voor- en najaar een fijne vakantiebestemming als u outdoor activiteiten wilt ondernemen of bijvoorbeeld een stedentrip naar Wenen of een andere grote stad wilt maken.

Met de auto naar Oostenrijk
Als u met de auto naar Oostenrijk gaat is het belangrijk om rekening te houden met de kans op fikse regen- of sneeuwbuien. Daarnaast moet u een vignet voor Oostenrijk kopen. Dit vignet is verplicht en u kunt een bekeuring krijgen als u dit niet aanschaft. U kunt een vignet voor Oostenrijk kopen bij de VAB, online of bij een aantal tol- of tankstations in Oostenrijk. Kijk altijd goed naar de geldigheid van het vignet, en zorg dat u het vignet op de juiste plek plaatst. Daarnaast bent u in Oostenrijk in de wintermaanden verplicht om winterbanden onder uw auto te hebben. Tot slot bent u het hele jaar door verplicht om een gevarendriehoek, veiligheidshesje en verbanddoos in de auto te bewaren.

Laat een reactie achter!