Leuke bezienswaardigheden in Toscane

Dat Toscane een prachtige streek is, dat zal u wel al eens gehoord hebben. Maar wat valt er nu allemaal precies te zien? Hier een klein overzicht van enkele leuke bezienswaardigheden.

Florence
De hoofstad van Toscane, en algemeen beschouwd als de wieg van het humanisme. De cultuur van deze stad is dan ook enorm : er zijn heel wat monumenten, gebouwen en musea te bezoeken. Wereld beroemd is de uffizi-galerij en het uitzicht vanaf de “Piazzale Michelangelo”.

Pisa
Pisa is natuurlijk wereldberoemd door de scheve toren! Maar niet alleen de toren is mooi, heel de Kathedraal van Pisa (waar de toren van Pisa dus naast staat) is de moeite waard.

Siena
Een mooi stadje met een schat aan cultuur en gebouwen. Een absolute topper voor fans van mooie architectuur. Zo hebben we de Piazza Del Campo – een plein dat dateert uit de 14de eeuw en de vorm van een schelp heeft en de kerk van San Fransceso, waar rond frescos te vinden zijn van ondere Pietro Lorenzetti.

Prachtige natuur
Toscane heeft meer dan enkel historische steden: heft heeft ook nog eens mooie kustlijn en een charmant binnenlands heuvel landschap.

Verblijven in Toscane kan o.a op de vele boerderijtjes, waaronder Belmonte Vacanze, die u hier kan vinden: toscane vakantiewoningen.

Laat een reactie achter!