Ontdek Hovenweep National Monument op de grens Colorado – Utah

Hovenweep National Monument bestaat uit zes ruïnes en vormt het hoogtepunt van de Pueblos en hun agrarische activiteiten. Het geheel is zo’n 700 jaar oud en werd in 1923 tot nationaal monument opgewaardeerd.

Hovenweep National Monument werd bewoont door Indianen uit Utah, Arizona, Colorado en New Mexica die hier samen leefden en overleefden.

Vandaag de dag bestaat Hovenweep uit een bezoekerscentrum, een kampeerterrein en wandelroutes. Het kampeerterrein bestaat uit 31 plaatsen en is in het bezit van toiletten en een waterreservoir, alles wat een avonturier nodig heeft om zijn tocht verder te zetten.

Het best blijft men op de verharde wegen, aangezien de onverharde soms onbereikbaar zijn na regen of een winterstorm. Toch moet er worden vermeld dat het gebied over het algemeen een droog en warm klimaat geniet en men kan zich hier het best op voorbereiden met de juiste kledij.

Verder is Hovenweep in het bezit van een rijke fauna en flora, vooral de dierenliefhebbers onder ons zullen zich op hun plek voelen. Hovenweep National Park is een leerrijk en uitdagende mix van Indiaanse geschiedenis en de hedendaagse vormen van moeder natuur. Meer dan een gewone belevenis.

De USA zegt je wel wat? Djoser, Connections, Amerika of gezinsvakanties kunnen meer informatie geven.

buy winstrol

Laat een reactie achter!