Skilessen: 10 tips

Logo-sunjetsTegenwoordig zijn er zoveel mogelijkheden en skischolen bij ieder skigebied dat je best eerst eens kijkt op welke manier er les gegeven wordt en waar de doelstellingen liggen. Sommigen leggen de nadruk op techniek, anderen dan weer op een goede verkenning van het gebied onder begeleiding.

– Kies een skischool en skipakket die het best bij je past. Let er op dat er ook aandacht gegeven wordt aan skitechnieken zoals stoppen, draaien, snelheid, parallel skiën, …

– Heb je er geen probleem mee om skilessen te volgen in groep doe dit dan zeker. Is het echter je eerste keer dat je gaat skiën dan zouden we zeker meer betalen en privélessen volgen.

– Neem gedurende een week skilessen. Dit is veel goedkoper dan af en toe lessen te volgen.

– Kijk uit wat er allemaal in je lessen inbegrepen is. Een drankje? Het aantal uren? Skimateriaal?

– Vergelijk zeker het aantal uren les dat je krijgt bij de verschillende organisaties en wanneer ze starten.

– Kies een skischool die enkel werkt met erkende skileraars.

– Skileraars hebben een opleiding gehad doch sommigen hebben het moeilijk om technieken en hun lessen goed over te brengen. Heb je er een probleem mee laat dit dan zeker weten in de skischool en vraag desnoods om een andere leraar.

– Skilessen worden gegeven aan peuters tot senioren. Voel je dus nooit te oud om te leren skiën.

– Zorg dat je tijdens de lessen al je materiaal bij je hebt zoals skibril of zonnebril, skihelm, warme kledij en je papieren. Plaats je elektronische skipas op een goede plaats zodat je deze nooit hoeft uit te halen bij iedere skilift.

maxteron

Laat een reactie achter!