Special Canarische Eilanden: Fuerteventura

Fuerteventura

Met een vliegreis van iets meer dan 4 uur kun je vanuit Nederland aankomen op het op een na grootste eiland binnen de Canarische Eilanden. Dat is Fuerteventura, het eiland met haar diversiteit. Je kunt er genieten van totale rust, maar ook toeristische plekken zijn er ruimschoots aanwezig. Ook zonder eigen vervoer kom je dankzij de uitstekende voorzieningen qua openbaar vervoer en taxi’s op de plaats van bestemming. Wil je zelf met de auto het eiland rond, dan zijn daar ook prima mogelijkheden voor. De wegen zijn weliswaar soms ietwat smal, maar over het algemeen kent Fuerteventura goed onderhouden, geasfalteerde wegen. Ben je een echte fietsliefhebber, dan kun je je hart ophalen op dit Canarische eiland. Op moderne, donkerroze, fietspaden, zoals wij die kennen in Nederland, geniet je bij Las Playitas en Puerto del Rosario volop van je unieke tocht. Vooral wanneer je buiten de bebouwde kom gaat, tref je uitgestrekte, vrijliggende, fietspaden. Vergeet hierbij niet een bandenplaksetje mee te nemen; het duurt vaak nog even voordat je bewoond gebied tegenkomt.

Fuerteventura is een van de meest zonnige eilanden, waardoor je ruim 7 tot 9 uur zon per dag oppikt. Tussen november en maart is er kans op een enkele regenbui, soms gecombineerd met zware bewolking. De temperatuur tijdens de wintermaanden ligt tussen de 18 en 25 graden Celsius, terwijl de zomer je de warmte biedt vanaf 24 tot rond de 30 graden. De wind speelt een belangrijke rol op dit eiland, waardoor je altijd wel enkele windmolens zult tegenkomen. Je vindt er zowel metalen als in stenen vorm. Ondanks dat het tijdens de wintermaanden afkoelt op Fuerteventura, is het het hele jaar prima vertoeven op dit eiland.

Veel dorpen zijn al bezienswaardig op zich te noemen, daarnaast zijn er enkele specifieke vissersdorpen welke beslist de moeite waard zijn. Voorbeelden zijn El Cotillo en Pozo Negro. Ga je echt voor volledige rust, in combinatie met het karakter van de bewoners van het eiland? Bezoek dan Vallebrón. Tijdens de rit op de kronkelige weg, zul je bemerken dat je omgeven bent door vulkanisch gebergte. Uiteindelijk kom je terecht bij een reusachtige vallei, de Grande Valle. Naast een enkele auto, zul je er verder alleen parasailers voorbij zien komen. Verder zijn er 3 grote natuurparken op Fuerteventura. Parque National de Jandiá is de grootste van de 3, wat ligt nabij de 800 meter hoge berg La Zarza. In Ajuy is een zwart zandstrand, waar je ook grotten en kliffen kunt bezoeken. Voor interesse in archeologische vondsten ben je in La Atalayita op de juiste plek. In Salinas del Carmen vind je een indrukwekkend en vaak bezocht zoutmuseum. Het nabij gelegen Caleta de Fusta biedt een scala aan watersportmogelijkheden, diverse uitgaansgelegenheden en voortreffelijke restaurants. Wil je genieten van een geroosterd visje met een heerlijke, traditionele Spaanse wijn? Dan zul je hier gegarandeerd tot in de late uurtjes blijven genieten.

Laat een reactie achter!