Special Canarische Eilanden: Gran Canaria

De pracht van Gran Canaria

De Canarische Eilanden blijven altijd tot de verbeelding spreken. Dat is ook niet zo gek, als je nagaat hoe prachtig deze eilanden gelegen zijn en wat voor aangenaam, subtropisch klimaat daar heerst. Daar komt natuurlijk bij dat de Canarische Eilanden relatief dicht bij Nederland liggen. Met ruim vier uur vliegen sta je op Gran Canaria in de zon, helemaal klaar voor een fantastische vakantie!

Toerisme in Gran Canaria
Gran Canaria is een prachtig eiland met twee interessante gezichten. Aan de ene kant is daar het toeristische eiland dat we allemaal wel kennen uit de vakantiefolders. Een eiland met prachtige stranden en resorts waar u helemaal uit kunt rusten van uw drukke, hectische leven in Nederland. Gaat u echter iets verder weg van de toeristische trekpleisters, dan komt u op het eiland zoals dat vroeger was. Een eiland met prachtige uitzichten, buitengewone natuur en veel mooie plekken om te ontdekken. U ziet, er is op dit vakantie-eiland pur sang meer dan genoeg te ontdekken. Dankzij het grote aanbod hoeft een vakantie op Gran Canaria ook helemaal niet duur te zijn.

Wat valt er te zien op Gran Canaria?
Dit eiland heeft een aantal zeer populaire badplaatsen. De vele mensen die deze plaatsen bezoeken staan samen al garant voor het grootste deel van de ongeveer 2,2 miljoen toeristen die het eiland bezoeken. Tot de bekendste badplaatsen behoren onder andere Maspalomas, San Augustin, Playa del Ingles en Puerto Rico. Dit zijn stuk voor stuk badplaatsen met schitterende stranden, volop uitgaansgelegenheden en mooie hotels. Hier kunt u zonder problemen een leuke vakantie doorbrengen zonder even aan de beslommeringen thuis te hoeven denken. Maar buiten deze bekende badplaatsen valt er ook meer dan genoeg te beleven op dit eiland. Niet alleen is er veel natuurschoon te bewonderen, u kunt bijvoorbeeld ook een kijkje nemen in een van de vele pittoreske plaatsjes die het eiland rijk is. In het plaatsje Arguineguin wordt bijvoorbeeld elke dinsdag de grootste markt van het eiland gehouden. Puerto de Mogan wordt wel het Venetie van het Zuiden genoemd, terwijl u in Palmitos Park oog in oog kunt komen te staan met dolfijnen.

Op vakantie op de Canarische Eilanden
Net als op de andere Canarische Eilanden, waar onder andere Tenerife en Lanzarote toe behoren, is het ook op dit eiland eigenlijk het hele jaar door lekker weer. Kijken we naar de gemiddelde temperaturen op de eilanden, dan liggen die tussen de 20 graden gemiddeld in januari en 27 graden in augustus en september. U ziet, het maakt eigenlijk niet uit in welk jaargetijde u naar de Canarische Eilanden gaat, het is er altijd aangenaam toeven! Met het vliegtuig heeft u een rechstreekse verbinding met de eilanden. Er gaan dagelijks vluchten van Schiphol naar Gran Canaria, waarmee u meteen middenin het vakantiegevoel staat. Uw perfecte zonvakantie op dit prachtige, subtropische eiland kan beginnen!

Laat een reactie achter!