Special Canarische Eilanden: Lanzarote

Special Canarische Eilanden: Lanzarote

Lanzarote is één van de Canarische Eilanden die ieder jaar weer door vele Belgische toeristen bezocht wordt. Het betreft een vulkanisch eiland dat een oppervlakte heeft van ruim 845 vierkante kilometer en met deze oppervlakte is het eiland het vierde eiland van de Canarische Eilanden. Het eiland heeft een vulkanische oorsprong en dit zie je duidelijk aan het landschap van het eiland. De bergen die het landschap van Lanzarote bepalen, zijn bijvoorbeeld helemaal door lavastromen gevormd en de vlaktes van het eiland zijn over het algemeen vrij kaal.

Lanzarote is een populair eiland onder toeristen en dit is niet voor niets. Zo is het landschap van het eiland niet alleen indrukwekkend, maar heeft het eiland bovendien een zeer aangenaam klimaat. En omdat er voldoende bezienswaardigheden te vinden zijn op het Canarische Eiland, verveel je je zeker niet als je naar het eiland op vakantie gaat. Meer weten over dit populaire vakantie-eiland? Lees dan meer over dit eiland in dit artikel.

Het klimaat van Lanzarote
Het klimaat van het eiland is erg aangenaam. Over het algemeen wordt het er niet kouder dan de minimale temperatuur van 20 graden Celsius, met enkele uitzonderingen daargelaten. Ga je in het hoogseizoen naar het eiland, dan kun je rekenen op dagen met temperaturen tussen de 20 en 28 graden per dag en maar liefst 10 zonuren. En omdat het in het hoogseizoen gemiddeld 1 dag per maand regent, hoef je je geen zorgen te maken dat je de gehele vakantie in de regen zit als je naar Lanzarote gaat.

De bezienswaardigheden van het eiland
Wie naar Lanzarote gaat, hoeft zich niet te vervelen. Je kunt het eiland niet alleen bezoeken om de prachtige natuur te ontdekken door wandelingen en/of fietstochten te maken, maar je kunt er ook ontspannen aan het strand, een bezoek brengen aan pittoreske dorpjes en diverse pretparken bezoeken.

Ga jij binnenkort naar het eiland en ben je benieuwd welke bezienswaardigheden je in ieder geval moet bezoeken? Maak dan een keuze uit de vijf populairste bezienswaardigheden van het eiland:
1. Nstionaal Park Timanfaya: Nationaal Park Timanfaya is een nationaal park dat de vulkanische oorsprong van het eiland duidelijk laat zien.
2. Cueva de los Verdes: Cueve de los Verdes is een verzameling vulkanische grotten met een geweldige akoestiek die je met een gids kunt bezoeken.
3. Fundación de César Manrique: Fundación de César Manrique is de naam van het voormalige huis van de kunstenaar Manrique. Het huis is opengesteld voor publiek en is zeker de moeite waard om te bezoeken, want de woning is helemaal in een lavagrot gebouwd en bevat vele kunstwerken van Manrique.
4. Jardín de Cactus: wie van botanische tuinen houdt, moet zeker de Jardín de Cactus bezoeken. De Jardín de Cactus is een cactustuin met verschillende soorten cactussen en een kunstwerk van Manrique.
5. Papagayo beach: Papagayo beach is een stand op het meest zuidelijke punt van het eiland. Je kunt er zowel met badkleding als naakt zonnen, als je naar de afgelegen delen van het strand gaat.

Laat een reactie achter!