Special Canarische Eilanden: Tenerife

Heerlijk genieten op Tenerife

Het eiland Tenerife is een zeer populaire toeristische bestemming. Dat komt door de fantastische combinatie van een heerlijk klimaat met een groot aantal bezienswaardigheden en activiteiten. Daardoor kun je in alle maanden van het jaar genieten van een luie zonvakantie aan het strand, maar is er ook altijd wat te doen als je liever wat actiever bent.

Het ideale klimaat van Tenerife
Dit eiland ligt in de Atlantische Oceaan, op enkele honderden kilometers van de Marokkaanse kust. In geografisch opzicht ligt het op dezelfde breedtegraad als de Saharawoestijn, en net zoals in de woestijn is er zon in overvloed en regent het weinig. Maar omdat het een eiland is, is de temperatuur veel gematigder. Het is op zeeniveau namelijk altijd een graad of 20 tot 25 overdag, met weinig uitschieters naar boven of beneden. Perfect weer om te genieten van de vele fraaie zandstranden!

Natuur
Die zandstranden zijn overigens kunstmatig. Tenerife is namelijk een vulkanisch eiland, waar van nature enkel zwarte lavastranden zijn. Dat verklaart ook de kenmerkende piek van het eiland, El Teide. Dat is namelijk een oude vulkaan, die dankzij de hoogte van 3718 meter vaak besneeuwd is. Het gebied rondom de vulkaan is één groot nationaal park, dat gemiddeld op ongeveer twee kilometer hoogte ligt. Dit schitterende natuurgebied herbergt alles van maandlandschapachtige rotsformaties tot weelderige flora en fauna, en behoort daarom tot de meestbezochte natuurgebieden ter wereld. Ook de rest van het eiland is een mix van berglandschap en meer toegankelijke beboste stukken.

Sportieve activiteiten
In de bossen kun je heerlijk wandelen, en dat is dan ook bijzonder populair op Tenerife. Verder zijn er nog diverse andere sporten te beoefenen. In de ruige bergen kun je bergbeklimmen, en in de omliggende oceaan zijn tal van watersporten te beoefenen, zoals duiken, zeilen en windsurfen.

Eten en drinken
Het eiland kent een rijke gastronomische traditie, en voor de liefhebber zijn er allerhande streekproducten om van te genieten. Zo zijn er diverse visspecialiteiten, maar ook Tenerifiaanse wijn en kaas. De variatie is groot, omdat er invloeden van Spanje in terug te vinden zijn, maar ook bijvoorbeeld Noord-Afrikaanse vermengingen en invloeden. Er zijn lokale winkeltjes, barretjes en restaurants te over om nader kennis met deze lekkernijen te maken.

Cultuur
Tenerife staat bekend om de vele festivals die er het hele jaar door worden gehouden. Dat is dan ook de beste plek de unieke muziek en de handwerkkunst van dit eiland te ontdekken. Verder kun je heel wat architectonische bezienswaardigheden zien verspreid door de stedelijke omgeving, waaronder zowel gebouwen die nog volledig in gebruik zijn en oude ruïnes. Er zijn ook enkele musea, die onder meer lokale schilder- en beeldhouwkunst tentoonstellen. Overigens heeft het eiland ook een bruisend nachtleven, vooral in de hoofdstad Santa Cruz.

Tenerife, een heerlijk vakantie-eiland
Dit eiland heeft alles wat je als vakantieganger kan wensen: zon, zee, strand, en enorm veel verschillende activiteiten en bezienswaardigheden. Dat maakt dat er eigenlijk altijd wel wat te beleven is, naar wat voor activiteit je ook op zoek bent en in welk jaargetijde je ook arriveert.

Laat een reactie achter!