Weekendje weg in eigen land

Ben je er aan toe om de remmen even los te laten en de batterijen opnieuw op te laden? Dan kan je een weekendje weg plannen in eigen land. Een paar dagen je hoofd leeg maken kan nooit kwaad. Maar waar naartoe? Soms leidt dit tot verhitte discussies. Per slot van rekening wil je maximaal profijt uit je minivakantie halen. Hieronder lees je enkele tips hoe je oeverloos palaveren kan vermijden door een keuze te maken aan de hand van algemene parameters.

De Ardennen voor wie de natuur hoog in het vaandel draagt

Stilzitten is niets voor jou? Dan bieden de Ardennen heel wat mogelijkheden. De vraag die je eerst moet beantwoorden is van welke ooghoek je een weekendje uit wil plannen. Ben je naarstig op zoek naar een romantische vakantie rond een knisperend vuurtje aan de open haard? Of ben je meer het type dat een natuurwandeling of een tocht met de mountainbike op prijs stelt? De Bourgondiër die de wildspecialiteiten tijdens de herfst wil uittesten? De Ardennen zorgen voor een zen-gevoel en hebben een veelzijdig antwoord klaar op al je vragen en eisen. Je moet heus niet wachten op Valentijnsdag om te kunnen genieten van sprankelende bubbels of een rustgevende jacuzzi.

Lekker uitwaaien aan zee het hele jaar door

Kuieren op de zeedijk, zwemmen in zee of genieten van smaakvolle cocktails in één van de talloze strandbars op het strand. In tegenstelling tot wat veel outsiders beweren kan je het hele jaar door genieten aan de kust. Stevige wandelschoenen in de herfst en de winter vervangen weliswaar de teenslippers of crocs. Na een stevige wandeling kan je ’s avonds met je partner in een gezellig restaurant je culinair laten verwennen. Ook voor de kinderen zijn er tal van mogelijkheden. Daarnaast ligt Brugge, het Venetië van het Noorden, maar een steenworp verwijderd van de badsteden Oostende en Blankenberge. Een tip voor wie wil grasduinen in het rijke, geschiedkundige oorlogsverleden: de Westhoek en de dagelijkse Last Post in Ieper zijn maar een klein halfuurtje op rij-afstand verwijderd.

Citytrips in België, een verrassende uitdaging

Wie denkt aan een weekendje weg in België noemt in één adem de steden Antwerpen, Brussel of Brugge. Hoewel een bezoekje aan deze steden zeker de moeite waard is, zijn er nog heel wat andere juweeltjes te vinden. De Belgische steden zijn eveneens geliefd bij buitenlandse toeristen. De historische gebouwen, de culinaire hoogstaande Belgische keuken, de gezellige markten rond de kerktoren, de verschillende musea zijn troeven die een weekend compleet maken. Ook wie wil gaan shoppen zal zijn gading vinden. Op dat vlak steekt Antwerpen met kop en schouder boven de andere steden uit. De Meir is het mekka voor wie begaan is met de hedendaagse mode. Voor modebewuste aanhangers het walhalla bij uitstek. Urenlang rondstruinen tussen de hippe boetieks en winkels van wereldmerken zorgt dat de kennismaking met de stad Antwerpen een hele belevenis is die nog lang blijft nazinderen. Andere steden die je zeker op je bucketlist moet hebben staan, zijn: Bussel, Luik, Dinant, Namen, Durbuy, Hasselt, Gent, Mechelen, Leuven en Kortrijk, om maar de voornaamste te noemen.

Laat een reactie achter!