Zomer in Puglia: mooi weer en verre uitzichten

Logo-sunjetsHou je van warme, hete zomers? Dan is Puglia in Italië zeker een vakantiebestemming voor jou. Puglia grenst aan de Adriatische en Ionische zee en is een waar vakantieoord. De streek staat bekend om de heerlijke olijven.

Temperaturen boven 30 graden zijn uitzonderingen, dus haast je naar ginds voor een ontspannende, deugddoende vakantie! De kust is maar liefst 400 kilometer lang. Vooral in het noorden van de kuststreek kan je genieten van de mooiste uitzichten. Je kan er bovendien tal van rotsen en grotten bezichtigen.

Ook Gallipolli, gelegen aan de Ionische zee, is de moeite waard. De barokstad Lecce moet je zeker en vast gezien hebben. Alberobello mag ook niet op je planning van bezienswaardigheden ontbreken. Bijzonder aan deze stad zijn de ‘trulli’, of witte huisjes met kegelvormige daken. Enkel in Puglia vind je ze terug.

Wil je een prachtig staaltje werelderfgoed bewonderen? Bezoek dan het kasteel Castel del Monte in Andria. Misschien komt dit kasteel je bekend voor, want het staat immers afgebeeld op de Italiaanse munt van 1 eurocent.

sportangels.in.ua

Laat een reactie achter!