Zomervakantie in Zwitserland, veelzijdiger dan je denkt

Veel Vlamingen zullen bij een vakantie in Zwitserland vaak denken aan een wintersportvakantie. Uiteraard is Zwitserland een topbestemming voor een wintersportvakantie, maar wist u dat Zwitserland dit ook is voor een zomervakantie? Met Frankrijk ten westen en Italië in het zuiden, ligt Zwitserland heel gunstig en kent het land ook prachtige zomers. Vanuit België is het vrij gemakkelijk om met de auto naar Zwitserland te rijden en je hoeft helemaal niet in een hotel te verblijven. Je kunt je eigen persoonlijke vakantiehuis, villa, chalet of appartement huren, zodat je helemaal op jezelf bent en alle vrijheid hebt. Kijk op de website van Interhome voor de verschillende mogelijkheden.

Van alles te beleven in Zwitserland

Zwitserland is bij uitstek een bergland. Tijdens de mooie zomers staan de bergweides mooi in bloei en is het fantastisch om mooie wandeltochten of fietstochten door het berglandschap te maken. Het ene moment klim je nog tegen een berg op en het volgende moment heb je een majestueus uitzicht over een prachtig dal. Ook als je professioneel wilt bergbeklimmen, dan lenen de Zwitserse Alpen zich daar uitstekend voor. Of je nu gebruik maakt van één van de vele wandelroutes of van de fietsroutes, je zult zeker onder de indruk zijn van de prachtige Zwitserse natuur. Maar er zijn nog meer activiteiten te ondernemen. Houd je van watersport, zorg dan dat je een vakantiehuis huurt in de buurt van één van de Zwitserse meren. Het meer van Genève, de Bodensee of het Meer van Neuchâtel zijn prachtige gebieden om met een bootje rond te varen, te jetskiën of te duiken. Verder heeft Zwitserland enkele oude en mooie steden, zoals Zürich, Bern, Genève en Lausanne waar je de centra van kunt bezoeken, musea bekijken of gewoon kunt shoppen. Ook uitgaan, of het nu naar een restaurant is, een theater of een discotheek, je vindt het allemaal in deze steden. Zwitserland kent een hoog gehalte aan cultuur en kunst. Je ziet het, Zwitserland is uitermate veelzijdig voor een zomervakantie. 

Culinair genieten in Zwitserland

Zwitserland heeft enkele culinaire bekendheden. Zo is België misschien wel bekend om haar chocolade, Zwitserland doet daar niet voor onder. De populaire melkchocolade is ooit in Zwitserland uitgevonden. Niet voor niets vind je in de diverse steden en dorpen chocolade delicatessenwinkels. En natuurlijk is er ook de Zwitserse kaas in allerlei smaken. In Zwitserland kun je dan ook niet om de befaamde Zwitserse kaasfondue heen. Als je een vakantiehuis huurt, dan kun je hier ook gezellig zelf een kaasfondue organiseren.

Een luxe vakantiewoning in Zwitserland

Een voordeel van een eigen vakantiewoning of villa is dat je volledig zelfstandig bent en je je gewoon onder de Zwitsers kunt mengen, zonder dat je opgesloten zit in een hotel vol met toeristen. De keuze voor vakantiewoningen is zeer groot. Dit kan een vakantiewoning zijn met een eigen privézwembad, maar ook een typisch Zwitsers chalet of een appartement. Interhome biedt dan ook alle soorten vakantiewoningen in Zwitserland aan. In een eigen vakantiewoning ben je met je gezin of je familie zelfstandig en heb je alle privacy. Je bent geheel zelfvoorzienend, doordat je zelf kunt koken en niet verplicht uit eten hoeft. Hierdoor creëer je je eigen gezellige familievakantie. Er zijn ook vakantiewoningen die je met grotere groepen kunt betrekken, handig als je met meerdere familieleden of vrienden op vakantie gaat. Hiermee kun je de kosten per persoon ook nog flink verlagen. Overweeg daarom voor je zomervakantie eens een prachtige Interhome vakantiewoning. 

Laat een reactie achter!